Apple toont hoge resolutie foto’s en video’s van iPhone 5C en iPhone 5S ;)

Apple introduceerde eerder vanavond de iPhone 5C en de iPhone 5S die twee keer zo snel is als zijn voorganger de iPhone 5. De iPhone 5S is voorzien van een 64-bit A7 chip en een Touch ID vingerafdruksensor waarmee je ook aankopen kan doen in de App Store.

De 8 megapixel iSight camera is nu nog lichtgevoeliger en voorzien van een True Tone flitser zodat foto’s er nog natuurlijker uitzien. Met de rekenkracht van de A7 chip kan de camera sneller scherpstellen en foto’s vastleggen (Burst Mode) tot 10 frames per seconde. De camera is ook in staat om Slow motion video met 120 fps vast te leggen met een resolutie van 720p.

De iPhone 5S is later deze maand verkrijgbaar in 3 kleuren, goud, zilver en space gray. Hieronder de prijzen:

16GB iPhone 5S €699
32GB iPhone 5S €799
64GB iPhone 5S €899

De introductie van de budget iPhone C was toch wel een tegenvaller. Tenminste als je naar de prijzen kijkt:

16GB iPhone 5C €599
32GB iPhone 5C €699

Voor €100 meer heb je een iPhone 5S die qua specificaties twee keer zo snel is en voorzien is van een Touch ID vingerafdrukscanner.

De iPhone 5C is verkrijgbaar in de kleuren blauw, groen, roze, geel en wit. Het Retina display is vermoedelijk de boosdoener van de vrij hoge prijs. De 5C os voorzien van een A6 chip en een 8 megapixel iSight camera en standaard voorzien van iOS 7.

iOS is vanaf 18 september gratis te downloaden voor eigenaren van een iPhone, iPod touch of iPad. Eigenaren van een nieuwe iDevice kunnen binnenkort gratis de iOS iLife suite downloaden.

Het was een bijzonder Media Event omdat vrijwel alles al was uitgelekt. Philip Schiller, Apple’s senior vice president Marketing verwoorde het als volgt:

“A few of you might have seen some shots on the web. And that’s cool, because everyone is really excited about this.”

De video registratie van het iPhone Media Event is via deze link terug te kijken.

Op naar het iPad Media Event in oktober, begin november met de iPad 5, Retina iPad mini 2, OS X Mavericks en iets wat (nog) niet is uitgelekt….

20130910-221817.jpg