Apple technicus waarschuwde Jobs over antenne iPhone 4

Een senior antenne expert werkzaam bij Apple heeft tijdens de ontwikkeling van de iPhone 4 Steve Jobs al gewaarschuwd over de antenne problemen van de iPhone 4. Hij heeft zijn bevindingen in een vroeg stadium van de ontwikkeling van de iPhone 4 al kenbaar gemaakt en waarschuwde dat het design van de antenne zou leiden tot afgebroken gesprekken en onderbrekingen van het ontvangst. Vlak voor de release van de iPhone 4 heeft een van de telecom partners bij Apple ook zorgen geuit over de antenne van de iPhone 4.

Last year, Ruben Caballero, a senior engineer and antenna expert, informed Apple’s management the device’s design may cause reception problems. […] A carrier partner also raised concerns about the antenna before the device’s June 24 release.

Bloomberg heeft bij Apple om opheldering gevraagd maar die wil niet reageren, niet zo vreemd want dat doen ze morgen. Bij AT&T is het iPhone 4 antenne probleem bekend maar ze hebben tot nu toe geen klanten terug gezien die last hebben van het antenne probleem. Morgen om 19:00 uur weten we meer.