Apple tablet gaat gedrukte media vervangen

Dagelijks verschijnen er geruchten over de Apple tablet en die zullen de komende tijd nog wel even aanhouden totdat Apple een aankondiging gaat doen over de release van de tablet of er lekt voortijdig een afbeelding uit van een productie model. Gizmodo heeft via een bron bij de New York Times vernomen dat Apple bezig is om de markt van gedrukte media volledig te veranderen. Al enige tijd worden er op het Apple hoofdkantoor in Cupertino vrachtwagens vol met boeken afgeleverd en Apple schijnt in gesprek te zijn met uitgevers van kranten en tijdschriften.

apple-tablet-300x300

Via de iTunes store zal naast muziek, Apps, video’s binnenkort ook gedrukte media in elektronische vorm te koop zijn. De Apple tablet zal als de geruchten kloppen het nieuwe e-book worden. Uitgevers van studieboeken zijn met hulp van Apple bezig om boeken te digitaliseren zodat ze toegankelijk zijn op de Apple tablet. Door het drukproces over te slaan kan Apple deze boeken ook veel goedkoper aanbieden.

De manier hoe consumenten op dit moment tijdschriften lezen zal ook volledig veranderen. Een artikel kan voorzien worden van interactieve elementen en video. De Amazon Kindle e-reader zal door de release van de tablet meteen op een dusdanige manier verouderd zijn dat consumenten het zullen zien als een medium uit het stenen tijdperk.

tablet