Apple start recyclingservice voor iPhones en iPod's

Apple is begonnen met een recyclingservice voor iPods en iPhones. Via het recyclingprogramma van Apple kan je een iPod of een oude iPhone gratis naar Apple sturen waarna Apple de spullen op een milieuvriendelijke manier laat recyclen. Mobiele telefoons van andere merken kunnen ook gratis worden verstuurd zonder enige aankoopverplichting. In Duitsland en Engeland ontvang je bij het inleveren van een iPhone of iPod 10% korting op de aankoop van je volgende iPod in Nederland en België (nog) niet.

Naast het recyclen kan je een oude iPhone ook nog aanbieden via bijvoorbeeld Zonzoo.nl dan krijg je nog geld voor je oude iPhone. Zo is een 16GB eerste generatie iPhone nog € 78,23 waard en ontvang je voor een 32GB iPhone 3GS nog € 245,38 Zonzoo verkoopt de telefoons vervolgens in Azië en Afrika en steunt daarnaast met 5% van de opbrengsten goede doelen.

Een andere service is Cash 4 mobile die voor sommige iPhones nog iets meer betaald. Zo is een 32GB iPhone 3GS € 285 waard maar als je een werkende iPhone verkoopt via bijvoorbeeld Marktplaats dan liggen de bedragen veel hoger.

Nadeel van de bovenstaande diensten is dat je nooit 100% zeker weet wat er met de gegevens die op je iPhone staan gaat gebeuren. Zorg er altijd voor als je een iPhone verkoopt dat je via Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in de optie wis alle inhoud en instellingen kiest. Op die manier weet je zeker dat er geen persoonlijke gegevens meer op je iPhone staan. Als je gebruik hebt gemaakt van een jailbreak of unlock moet de koper de iPhone opnieuw jailbreaken of unlocken.