Apple slaat iPhone 6s waarschijnlijk over en gaat dit jaar voor de iPhone 7

Net als in de Apple Watch en de nieuwe MacBook krijgt de volgende generatie iPhone ook Force Touch. Dat heeft de Wall Street Journal onlangs vernomen. Force Touch maakt het display van een iPhone ook drukgevoelig. Hoe harder je op het display drukt des te meer actie er zal worden uitgevoerd via de bij behorende applicatie. Zo zal je bijvoorbeeld bij een illustratie app een dikkere lijn krijgen als je harder op een penseel drukt en een dunner lijntje als je zacht drukt. Apple liet vorig jaar als voorbeeld het doorspoelen van een video zien. Hoe harder je drukt op de fast forward toets hoe sneller je een fragment kan doorspoelen.

Men ging er vanuit dat de opvolger van de iPhone 6 de iPhone 6s zou gaan worden maar KGI Securities analist Ming-Chi Kuo heeft iets anders vernomen. Volgens Kuo krijgt de volgende generatie iPhone een Force Touch sensor onder het backlight van het display en de wijziging zou daardoor zo anders zijn dat Apple deze iPhone meteen de iPhone 7 gaat noemen. De gebruikte Force Touch techniek is vergelijkbaar met die in de Apple Watch en de nieuwe MacBook maar nog gevoeliger:

We believe that iPhone’s Force Touch sensor doesn’t directly detect the pressure applied by fingers. Instead, it monitors the contact area on which the finger touches the screen to decide how big the pressure is.

Kuo geeft aan dat Apple het design van de hardware voor Force Touch in 2016 weer gaat aanpassen door de metalen afscherming te verwijderen. Die is dit jaar nog wel nodig en daardoor bestaat het display uit 5 lagen. Het gebruik van Force Touch in de iPhone zal een geheel nieuwe ervaring worden hoe je een iPhone gebruikt. Kuo verwacht dat Apple nog steeds 4.7-inch en 5.5-inch displays gaat gebruiken voor de volgende generatie iPhones. De release van een 4-inch model verwacht hij niet meer dit jaar.
7