Apple schroeft de productie van iPhone 5c nog verder terug

Vlak na de release van de iPhone 5c bleek al dat niemand de vermeende budget iPhone wil hebben. Voor €100 meer heb je met de iPhone 5s een aanzienlijk snellere en meer geavanceerde iPhone. Daarbij is in de media maanden gesproken over een budget iPhone en dat is de iPhone 5c niet.

Het is nooit Apple’s intentie geweest om een goedkope iPhone te produceren maar de consumenten zijn sinds Q3 2012 gehersenspoeld door de media over de “low-cost” iPhone van Apple. Als Apple dan ineens met een budget iPhone van €600 op de markt komt zijn consumenten daar natuurlijk gauw klaar mee. Tweede nadeel is ook dat de iPhone 5c ook oude wijn in nieuwe zakken is omdat Apple eigenlijk alleen de vormgeving van de iPhone 5 iets heeft aangepast. Consumenten zijn daarover ook teleurgesteld. Voor dat geld verwacht je op zijn minst een iPhone 5s zonder vingerafdrukscanner.

Volgens de Chinese website C Technology heeft Apple opnieuw de productie van de iPhone 5c bijgesteld. De productie van de iPhone 5c bij Pegatron is inmiddels gedaald van 320,000 naar 80,000 stuks per dag. Bij Foxconn rollen per dag 8-9,000 iPhone 5c smartphones van de lopende band.

De belangstelling voor de iPhone 5s is aanzienlijk groter (1 tot 2 weken levertijd) dan voor de iPhone 5c. De 5c is op elke straathoek verkrijgbaar en zagen we deze week in vage telefoonshops al opduiken voor € 450 en dat is €150 onder de adviesprijs. Als Apple slim is neemt ze de prijs uit het vage circuit over dan kan de productie van de iPhone 5c ook weer omhoog.

iPhone 5c