Apple Retail Stores worden dit weekend voorzien van NFC betaalsystemen

Volgens BGR is Apple voorbereidingen aan het treffen voor de ingebruikname van nieuwe betaalsystemen in de Amerikaanse Apple Retail Stores en het is heel goed mogelijk dat die nieuwe systemen zijn voorzien van NFC technologie. Near field communication of NFC duikt ook regelmatig op in het iPhone 5 geruchten circuit. De volgende generatie iPhone zou mogelijk ook voorzien worden van NFC. Volgens het gerucht zou de implementatie van NFC in De Apple Retail Stores wel eens te maken hebben met het 10-jarig jubileum.

We have a feeling Apple’s 10th anniversary plans might put a few pieces of the puzzle in place, but one of our sources also believes that NFC payment processing capabilities are among the enhancements that will be brought about by the new gear.

In plaats dat je wappert met je creditcard of bankpas hou je, je iPhone in de buurt van een sensor en reken je af. In Nederland is de Rabobank (cashless betalen) deze nieuwe techniek al aan het testen. Je kan er niet alleen mee betalen maar je kan een NFC verbinding ook gebruiken om Mac App Store apps en MobileMe documenten te delen op computers van derden.