Apple plaatst bericht op website over nadeel van een jailbreak

Apple heeft een support document op de website gezet waarin staat wat de nadelen zijn van het jailbreaken van een iPhone. Eerder deze week heeft Apple bij het U.S. Copyright Office ook aangegeven dat gejailbreakde iPhones GSM zendmasten kunnen platleggen en dat een iPhone met een jailbreak zelfs de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. In het support document staan nog meer nadelen van een jailbreak:

De iPhone en de applicaties zijn niet meer stabiel. Je iPhone zal vaker vastlopen, verlies van gegevens en applicaties van derden lopen eerder vast. Telefoon en dataverbindingen zijn niet betrouwbaar meer. Verlies van verbindingen tijdens een gesprek. Locatie gegevens klopeen niet meer. Ingebouwde applicaties zoals Visual Voicemail, YouTube, Weer en Aandelen werken niet goed meer of soms helemaal niet meer. Applicaties die gebruik maken van de Push notificatie service hebben moeite met het ontvangen van berichten en je ontvangt berichten die voor een andere iPhone zijn bestemd. MobileMe en Exchange hebben problemen met het synchroniseren van gegevens op de server.

Door het modificeren van je iPhone via een jailbreak stel je hackers in de gelegenheid om persoonlijke gegevens op je iPhone te benaderen, het netwerk van je provider te beschadigen of je iPhone te gebruiken voor het verspreiden van virussen of trojaanse paarden. De batterij van je iPhone gaat veel minder lang mee. Door het uitvoeren van een jailbreak kan je, je iPhone niet meer normaal updaten. Daarbij beschadig je het besturingssysteem van je iPhone onherstelbaar.

Verder staat er in het document dat door het toepassen van een jailbreak de garantie vervalt.

Bron: Apple

jail2