Apple past Made For iPhone, iPad, en iPod touch norm aan om iDevices en milieu nog beter te beschermen

Fabrikanten van iPhone hoesjes die al in het bezit zijn van het (MFi) Made For iPhone, iPad, of iPod touch certificaat moeten hun producten vanaf nu nog beter maken. Apple introduceerde na de release van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus nieuwe normen. De belangrijkste norm is dat een iPhone, iPad, of iPod touch in een hoesje een val van 1 meter hoogte vanuit elke hoek op een harde ondergrond moet kunnen overleven.

In de beschrijving staat ook dat de iPhone een val met het display naar beneden moet kunnen weerstaan zonder beschadigingen. Fabrikanten van hoesjes kunnen dat laatste voorkomen door een goede screenprotector of door de rand van het hoesje iets hoger (minimaal 1mm) dan het display te maken. Veel fabrikanten maken daar al gebruik van en vrijwel alle hoesjes waar MobileMac de afgelopen jaren een review over heeft geschreven voldoen al aan die norm. Dat is vooral handig als je een iPhone met het display naar beneden op een tafel legt. Het opstaande randje beschermt dan het display tegen krassen.

Fabrikanten die voldoen aan de nieuwe norm mogen het MFi-logo op hun verpakking plaatsen met de tekst “Made for” the iPad, iPhone, of iPod touch. Tot slot eist Apple van fabrikanten dat ze nieuwe milieuvoorschriften in acht nemen en het gebruik van enkele schadelijke stoffen als grondstof voor cases is nu ook niet meer toegestaan.

Veel hoesjes beschermen je iPhone nu al tegen een val van 1 meter hoogte maar de nieuwe eisen met betrekking tot milieu en het gebruik van schadelijke grondstoffen is ook winst.
Mfi