Apple opent "Try Before You Buy" sectie in App Store

Apple heeft vanacht een try before you buy sectie toegevoegd aan de App Store. Er zijn op dit moment voornamelijk gratis of lite versies van applicaties te vinden maar de titel van de nieuwe afdeling in de App Store is interessant. Het zou kunnen dat Apple en software ontwikkelaars het zat zijn dat mensen via gejailbreakte iPhones en vooral iPod touches illegaal software downloaden. Door test versies van applicaties aan te bieden krijgen de jailbreak fans nu een kans om eerst een applicatie uit te proberen voordat ze het kopen of alsnog gratis downloaden via een illegale website.

Vorig jaar bleek dat van sommige applicaties 75% illegaal gedownload is en slechts 25% is gekocht via de App Store. De illegale software is voornamelijk in trek bij iPod Touch gebruikers maar ook bij iPhone gebruikers.  Na een jailbreak is het eenvoudig om illegale applicaties te installeren op een iPhone. Er bestaan websites waar je eenvoudig duizenden Apps gratis kan downloaden.

Het financiële verlies ligt voor het grootste deel bij de software ontwikkelaars. Apple ontvangt voor elke verkochte applicatie via de App Store 30%. Toch heeft Apple zelf volgens een schatting vorig jaar al zo’n 140 miljoen dollar gemist door de illegale software downloads. Software ontwikkelaars hebben volgens een schatting vorig jaar een verlies geleden van zo’n 310 miljoen dollar. Er zijn zelfs software ontwikkelaars die 10% applicaties verkopen via de App Store en 90% van de software verdwijnt via het illegale circuit.

Via: 9to5Mac