Apple op twee na grootste telefoonfabrikant ter wereld

Research firma IDC publiceerde vandaag een schatting van de mondiale mobiele telefoon verkoop in het vierde kwartaal van 2011 en de verkoop in geheel 2011. Daaruit blijkt dat Apple inmiddels LG is gepasseerd en op de derde plaats staat in het lijstje met fabrikanten die wereldwijd de meeste mobiele telefoons verkopen. In de onderstaande tabel zie je de berekening over het vierde kwartaal van 2011. De stijging is vooral te danken aan de start van de verkoop van de iPhone 4S.

Apple heeft nog een lange weg te gaan om in de buurt van smartphone fabrikant (copycat) Samsung in de buurt te komen maar in het vierde kwartaal van 2011 na de release van de iPhone 4S kon je zien hoe hard het ineens kan gaan.

De verwachting is dat Apple dit jaar de iPhone 5 gaat lanceren en die lancering zal opnieuw alle records breken. Het iPhone marktaandeel wereldwijd is inmiddels 6%. Steve Jobs hoopte bij de release van de iPhone in 2007 een marktaandeel van 1% te halen. Daar kunnen we dit jaar waarschijnlijk een 0 achter zetten.