Apple onderzoekt iOS 4 problemen op iPhone 3G

Het bericht wat we onlangs publiceerden met de beschrijving om een iPhone 3G te downgraden van iOS 4 naar iPhone OS 3.1.3 was in juni een van de meest polulairste berichten op ons blog. Het is duidelijk dat iOS 4 op een iPhone 3G een snellere processor nodig heeft en meer geheugen. De iOS 4.01 update van 15 juli bracht al enige verbeteringen maar er zijn nog steeds klachten over de “stroperigheid” na de update.

Vandaag verscheen er een bericht in de Wall Street Journaal dat Apple de iOS 4 klachten van de iPhone 3G aan het onderzoeken is. Dit naar aanleiding van een bombardement aan reacties op het Apple support forum en klachten op (iPhone) blogs. Apple is op de hoogte van de problemen en werkt aan een oplossing.

De problemen van iOS 4 op de iPhone 3G zijn overschaduwd door de iPhone 4 “Antennagate” maar het is duidelijk dat alle gebruikers na een update last hebben van traagheid van het toestel, de accu loopt veel sneller leeg en raakt daardoor ook soms ook overhit. De problemen zijn voor sommige gebruikers zo erg dat de iPhone 3G bijna onbruikbaar is na de update naar iOS 4.

iOS 4 zou compatible moeten zijn met de iPhone 3G, 3GS en de iPhone 4. Omdat de iPhone 3G al weer twee jaar oud is en een trage processor aan boord heeft heeft Apple al enkele functies weggelaten bij de iPhone 3G zoals multitasking. Wat ons betreft had Apple beter iPhone 3G gebruikers niet de optie moeten geven om gratis te updaten naar iOS 4 net zoals de eerste generatie iPhone.

Bron: Wall Street Journal