Apple laat video van redesign antenne iPhone 5 van YouTube verwijderen

Apple heeft de video van het nieuwe design van de antenne voor de iPhone 5 of de iPhone 4 voor telecomprovider Verizon van YouTube laten verwijderen. Wie op de link klikt van de video krijgt te zien dat de video niet langer beschikbaar is vanwege een auteursrechtclaim door Apple, Inc.

Video’s van onderdelen van voorgaande iPhones verschenen wel eens vaker op YouTube en die liet Apple meestal gewoon staan op YouTube. Het verwijderen van de video door Apple kan twee dingen betekenen. Het redesign van de antenne kan mogelijk leiden tot schadeclaims omdat de huidige antenne van de iPhone 4 niet goed is en meest waarschijnlijk kon je in de video alvast een onderdeel aanschouwen van de iPhone 5. Als dat zo is zal er qua design niet veel veranderen en zal alleen de antenne worden verplaatst naar de bovenkant van het toestel.

Dat het frame op de onderstaande screencapture van de verwijderde video gemaakt is voor de Verizon iPhone 4 lijkt ons vrij onwaarschijnlijk omdat Apple na release dan ook meteen een recall kan starten voor de huidige (miljoenen) iPhones 4 die last hebben van het antenne probleem.