Apple komt naast de iPhone 5 ook met een iCloud iPhone

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple een goedkope iPhone gaat lanceren om de onderkant van de markt te bedienen. Op die manier kan Apple ook een groter marktaandeel veroveren. Dat gerucht is vandaag weer opgedoken en ditmaal met een plausibel scenario. Apple’N’Apps heeft van 3 onafhankelijke bronnen vernomen dat Apple deze herfst 2 iPhones gaat lanceren. De iPhone 5 en een goedkope variant die bij Apple op de werkvloer de iCloud iPhone heet.

De iPhone 5 zal een goede upgrade zijn ten opzichte van de iPhone 4 maar de ster van de show zal tijdens de introductie van de nieuwe iPhones de iCloud iPhone zijn. De goedkopere iPhone zal minder flash geheugen aan boord hebben en veel gebruik maken van de nieuwe iCloud opslag van Apple. De iCloud iPhone gaat zo’n $400 kosten en dat is $200 minder dan de iPhone 5. Door een iCloud iPhone te introduceren zet Apple ook meteen een bruikbaar ecosysteem op de markt om iCloud te promoten.

Wij hadden niet eerder gehoord van de website Apple’N’Apps maar Fortune van CNN heeft het bericht inmiddels ook al overgenomen.