Apple klaagt Samsung aan vanwege kopiëren iPhone en iPad

Dat Steve Jobs boos is op Samsung bleek wel tijdens de lancering van de iPad 2 toen hij het bedrijf als copycats bestempelde in zijn keynote. Samsung kopieerde niet alleen de iPhone 3GS maar ook deels de iPad en onlangs zagen we nog een kopie van de MacBook Air. Apple klaagt Samsung aan vanwege de gelijkenis van de iPhone 3GS en de Galaxy S omdat Samsung patenten schendt die van Apple zijn. Naast de schending van de iPhone patenten klaag Apple Samsung ook aan vanwege het kopiëren van iPad hardware, uiterlijk, de interface en zelfs de verpakking van de Samsung tablets.

“Rather than innovate and develop its own technology and a unique Samsung style for its smart phone products and computer tablets, Samsung chose to copy Apple’s technology, user interface and innovative style in these infringing products.”

Of het ook daadwerkelijk zal leiden tot rechtszaken is onduidelijk omdat multinationals liever schikkingen treffen. Die schikking zou zeer gunstig kunnen uitvallen voor Apple omdat er in de Apple hardware veel componenten zitten die worden gemaakt door Samsung. Dit weekend bleek nog dat het SSD geheugen van de MacBook Air sinds kort ook afkomstig is van Samsung.

Bron: Engadget