Apple kiest NOS iPhone app als beste nieuws applicatie van 2013

Apple heeft de gratis NOS-app dit jaar gekozen als beste nieuws applicatie voor de iPhone. De app van het jaar is Duolingo, een applicatie waarmee je op speelse wijze talen kan leren. De NOS app staat op de tweede plaats en na een lange start met web apps en andere experimenten heeft de NOS dit jaar dan eindelijk een bijzondere positie weten te behalen. De keuze van Apple staat overigens los van de populariteit en het aantal downloads.

In mei 2011 lanceerde de NOS een mobiele website die niet alleen toegankelijk was voor de iPhone maar ook voor andere smartphones. De website was onderverdeeld in 7 categoriën: nieuws, sport, voetbal, schaatsen, video, weer en verkeer. Destijds bij de lancering was er nog enige onduidelijkheid waarom de de categorieën voetbal en schaatsen niet onder sport vallen. Veel iOS gebruikers bleven tevergeefs zoeken in de App Store naar een NOS iPhone app met actuele nieuwsupdates en waar ook alle platformen van de NOS in waren verwerkt. Die app verscheen 5 jaar na de lancering van de iPhone.

De iPad app van de NOS staat op de zevende plaats in de categorie gratis applicaties en staat los van de keuze van Apple.

nos app