Apple is begonnen met de productie van iPhones die voorzien zijn van een Force Touch display

Bloomberg wist in 2013 al te melden dat Apple plannen had om toekomstige iPhones te voorzien van een drukgevoelig display. Ditmaal hebben ze geruchten van leveranciers ontvangen dat Apple is begonnen met de productie van nieuwe iPhones die voorzien zijn van drukgevoelige Force Touch technologie. Deze techniek vinden we ook terug in de Apple Watch en in het nieuwe 12-inch MacBook.

Apple is al ruim twee jaar bezig met leveranciers om de drukgevoelige technologie in iPhone displays te perfectioneren. Via deze zogenaamde Force Touch technologie herkent het display van je iPhone niet alleen aanraking, maar is ook drukgevoelig. Hiermee ontstaat een geheel nieuwe dimensie voor de gebruikersinterface. Force Touch maakt gebruik van kleine elektroden in het Retina-display om onderscheid te maken tussen een lichte aanraking en een stevige drukbeweging.

Het gaat hier vermoedelijk om de allereerste productiemodellen die vrijwel identiek zijn aan de huidige 4.7-inch iPhone 6 en de 5.5-inch iPhone 6 Plus. Volgende maand zal de productie verder worden opgeschroefd want de introductie van de nieuwe iPhones zal twee maanden later in september plaatsvinden. Nu is dat nog onzeker want dit hangt ook af van de leveranciers van componenten. Het blijk steeds vaker ingewikkeld te zijn voor Apple om voldoende goede displays te kunnen inkopen. Door de toevoeging van Force Touch in het display zal het vast niet eenvoudiger zijn geworden.
iPhone Force Touch