Apple introduceerde de 9,7-inch iPad Pro en de iPhone SE

Tim Cook stond aan het begin van het media event even stil bij het feit dat Apple in april maar liefst 40 jaar bestaat. De onderstaande video 40 jaar in 40 seconden is alvast een ode aan 40 jaar Apple. Na de video vertelde Cook dat er één miljard actieve Apple devices in gebruik zijn.

Daarna een presentatie hoe Apple gebruik maakt van schone energie. Bijzonder was vooral de innovatieve manier waarop Apple producten aan het recyclen is:

iPhone SE

Zoals verwacht kondigde Apple de iPhone SE aan. De 4-inch opvolger van de iPhone 5s die na vandaag niet meer gemaakt zal worden. Opvallend is dat de iPhone SE in de Verenigde Staten een prijskaartje krijgt van $399. Hier gaat het toestel vermoedelijk zo’n €489 kosten.
iPhone SE
Zoals we al eerder schreven zit de vernieuwing van de iPhone SE vooral aan de binnenkant van het toestel. De iPhone SE heeft dezelfde A9 processor en dezelfde 12 megapixelcamera als de iPhone 6s. Het toestel heeft daarnaast ook een krachtige grafische processor die ook net zo krachtig is als de iPhone 6s. Naast de standaard 16GB versie komt er ook een 64GB versie voor €589. De iPhone SE is vanaf 29 maart online te bestellen in Nederland en België en zal afhankelijk van de vraag vanaf begin april worden geleverd.

12.9-inch iPad Pro

Dat Apple de 9,7-inch iPad Pro zou gaan introduceren was ook al uitgelekt maar dat er een TrueTone display in de iPad zit is nieuw. Hierdoor kan het display zich automatisch aanpassen aan omgevingslicht en de kleurtemperatuur aanpassen.
iPad Pro
Het display heeft net als de iPad Air 2 een resolutie van  2048 x 1536 pixels maar de helderheid is 25% meer dan iPad Air 2. Net als zijn grotere broer heeft de iPad Pro vier speakers, een 64-bit A9X processor en een M9 coprocessor.
pro
Wat niet zo Pro is, is dat de camera op de achterkant iets uitsteekt zodat de iPad Pro gaat wiebelen als je hem op een tafel legt. De 9,7-inch iPad Pro is vanaf april te koop in Nederland en België. De 32GB versie kost €689, de 128GB versie €869 en de 256GB versie €1049.