Apple in gesprek met mediabedrijven over tablet

Media insiders” in Australië weten te melden dat Apple in gesprek is met meerdere media bedrijven voor het toegankelijk maken van content voor een aparaat dat groter is dan de iPhone. Lees tablet. Naast de New York Times blijkt nu ook dat de Sydney Morning Herald gegevens heeft ontvangen van Apple met specificaties van de Apple tablet.

De tablet is volgens de uitgelekte specificaties een grotere versie van de iPhone die niet in een broekzak past maar wel in een handtas. De tablet is ontworpen om mee te internetten, multimedia content te bekijken en om boeken en kranten te lezen.

Gisteren bleek ook via een uitgelekte video van de New York Times die op de website Nieman Lab te zien was (journalistiek onderzoeksinstituut van de universiteit van Harvard)  dat men intern al spreekt over de Apple “slate”. In de video is te zien dat Hoofdredacteur Keller personeel van de New York Times toespreekt over de plannen om de krant via mobiele platformen toegankelijk te maken. Hij noemde daarbij als voorbeeld de Apple slate als nieuw platform voor de distributie van de New York Times.

Via het geruchten circuit dook een foto op van de simkaarthouder van de Apple tablet of voor de vierde generatie iPhone. Daar is de fabrikant van de simkaarthouder zelf nog niet helemaal uit. Op de website staat:

Original Apple iTablet iPhone 4 Generation (Probably iTablet) SIM Tray OEM
This part came from Foxconn to our warehouse at 10.23.2009.

simhouder

Het blijft onduidelijk wanneer de Apple tablet in de winkel ligt. Er is een kleine kans dat het dit jaar is. Eerder deze maand zei financieel topman Peter Oppenheimer van Apple bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat Apple in het volgende kwartaal rekening houdt met zeer hoge kosten voor luchttransport om er voor te zorgen dat een niet nader genoemd product nog voor de feestdagen in de winkels ligt. Dat zou een tablet kunnen zijn….