Apple heeft reserve iPhone, voor het geval dat….

Steve Jobs liet onlangs nog weten dat de WWDC erg leuk gaat worden: “You won’t be disappointed” waar hij op doelt weten we pas op 7 juni maar uit een bericht wat gisteren verscheen blijkt dat Jobs weleens een geheel andere iPhone zou kunnen lanceren dan het uitgelekte Gizmodo prototype.

Uit een interview met een analist wat op de Taiwanese website Digitimes is verschenen blijkt dat Apple nog een ander iPhone model achter de hand heeft. Het is dus niet zeker dat het uitgelekte iPhone prototype ook het nieuwe model is wat Apple op 7 juni gaat lanceren. Het gevonden prototype was een model waarop alle technische mogelijkheden zitten die de consument op dit moment wenst. Meer mogelijkheden veroorzaken ook problemen en daarom heeft Apple nog een gelijkwaardig iPhone model in de aanbieding met minder functionaliteit. Een iPhone waarvan ze 100% zeker weten dat die ook goed functioneert. Zo zou Apple er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de camera op de voorzijde van de vierde generatie iPhone toch weg te laten. Het eerder uigelekte iPhone prototype heeft de codenaam N90 en het reserve model de codenaam N91.

Regisseur Sam Mendes, maker van films zoals American Beauty en Revolutionary Road schijnt door Apple gevraagd te zijn om een reeks commercials te maken voor de nieuwe iPhone. In een commercial is te zien hoe een moeder aan het beeldbellen is met haar dochter. Daaruit blijkt dat er mogelijk toch een camera op de voorkant van de vierde generatie iPhone komt.

Lang hoeven we niet te wachten op de vierde generatie iPhone want over anderhalve week gaat Steve Jobs hem lanceren. Dan weten we of je kan videobellen en of het de N90 of de N91 is. De vierde generatie iPhone is vervolgens vlak na de lancering te koop in juni volgens een uitgelekt bericht. Wij schreven daar al eerder over omdat Apple op dit moment nog maar weinig iPhones verkoopt door het uitlekken van het prototype. De schade die Gizmodo heeft veroorzaakt is groot. De verkoopresultaten over de maand mei zullen hierdoor lager uitvallen dan verwacht.