Apple heeft naam HealthKit gepikt van Australisch bedrijf

Denk je eens in dat je een bedrijf hebt en als je op een ochtend je email checkt blijkt dat Apple je bedrijfsnaam heeft overgenomen. Het overkwam Alison Hardacre afgelopen maandag. Ze is de mede-oprichter van het bedrijf HealthKit in Australië en ook eigenaar van de domeinnaam HealthKit.com.

In haar mailbox verschenen allemaal vragen of haar bedrijf was overgenomen door Apple en het bezoek op haar website explodeerde. Als je via Google zocht naar HealthKit kwam je altijd op haar site uit in de zoekresultaten maar dat lijkt nu voorbij nu de multinational haar naam heeft overgenomen.

Wat haar steekt is dat ze overvallen is door Apple en ze heeft tot de dag van vandaag nog niets van Apple vernomen. Het bedrijf wat zelf altijd tijdens Android en Samsung rechtszaken hoog van de toren blaast over diefstal van intellectueel eigendom doet nu bij haar hetzelfde, haar bedrijfsnaam stelen zonder iets te melden.

De Australische variant van HealthKit is vergelijkbaar met de diensten van Apple maar dan niet virtueel. Het idee is hetzelfde en dit gebeurde net op het moment dat ze plannen had om uit te breiden naar andere landen zoals de Verenigde Staten.

Het is niet voor het eerst dat Apple namen “overneemt” van derden, eerder gebeurde dat met de naam iPhone en iOS die eigendom waren van Cisco. Wij gokken dat de Australische tak van HealthKit binnenkort met pensioen gaat of dat een goed betaalde advocaat van Apple gaat verklaren dat de naam HealthKit een vrij algemene term is in de gezondheidszorg.

20140604-223919-81559657.jpg