Apple heeft iOS 4 update vrijgegeven om van iPhone 3G een presse-papier te maken

Apple moet zich tegenover de rechter verantwoorden waarom ze met de iOS 4 software update de performance van de iPhone 3G om zeep heeft geholpen. Volgens Biana Wofford heeft Apple de iOS 4 software update voor de iPhone 3G beschikbaar gesteld om uiteindelijk de overstap naar de snellere iPhone 4 te bevorderen. Zoals we al eerder schreven is de iPhone 3G na de iOS 4 update bijna onbruikbaar en zit er niets anders op om te downgraden.

Apple kondigde iOS 4 aan als een belangrijke upgrade voor iPhone 3G en 3GS gebruikers. iOS 4 kwam vlak voor de release van de iPhone 4 beschikbaar en veel gebruikers van een iPhone 3G ondervonden alleen maar problemen door de update. Al snel bleek dat de langzame processor het iOS 4 geweld niet meer kon verwerken en daarbij kregen iPhone 3G gebruikers niet eens alle nieuwe functies van iOS 4 na de update.

Volgens Biana Wofford heeft Apple dit bewust gedaan om de overstap naar de iPhone 4 te stimuleren. Apple moet geweten hebben dat de upgrade van iOS 3.x naar iOS 4 een presse-papier van een iPhone 3G maakt. Ze bekritiseerd Apple ook dat het onmogelijk is om te downgraden. Dat valt overigens wel mee want je hoeft geen hacker te zijn om dat te doen. Ze neemt het Apple kwalijk dat ze geen downgrade mogelijkheid hebben aangeboden naar iOS3.x terwijl er duizenden mensen zijn die hebben geklaagd over de update. En daar heeft ze natuurlijk wel een punt.

Bron: Arstechnica