Apple heeft al een fix voor de PDF exploit

Apple heeft laten weten dat er al een update is om het PDF veiligheidsprobleem te dichten. Sinds afgelopen weekend is het mogelijk om een iPhone te jailbreaken via jailbreakme.com en het lek wat werkt via de Safari browser zou ook gebruikt kunnen worden door hackers om persoonlijke gegevens van iPhone, iPod Touch en iPad gebruikers te stelen.

Apple heeft bevestigd dat ze op de hoogte is van het probleem en dat er in de volgende software update een fix zit om het gat te dichten. Wanneer dat zal zijn is onduidelijk maar gezien het ernstige veiligheidsprobleem zal dat waarschijnlijk deze week al zijn.

“We’re aware of this reported issue, we have already developed a fix and it will be available to customers in an upcoming software update.”

Op dit moment lopen alle iOS 4 gebruikers een risico als ze een PDF-bestand openen. Hackers kunnen via deze manier vrij simpel software installeren waarmee ze achter priv√©-informatie kunnen komen, zoals wachtwoorden, agenda’s, foto’s, e-mails en SMS berichten.

De PDF exploit is in ieder geval populair bij mensen die hun iPhone willen unlocken. Binnen 24 uur zijn er al 268731 mensen die gebruik hebben gemaakt van de jailbreakme.com exploit en de bijbehorende ultrasn0w-1.0 iPhone unlock. Hoeveel mensen al gebruik hebben gemaakt van de jailbreakme.com website is onduidelijk.

Via: 9to5Mac