Apple haalt Death Grip video's van concurrentie van website

Op 16 juli gaf Steve Jobs een persconferentie over de Death Grip van de iPhone 4. Jobs noemde het een “antennagate” en illustreerde de persconferentie met video’s van concurrerende smartphones die ook last hebben van een Death Grip. Doel van Jobs was om aan te tonen dat het ontvangstprobleem van de iPhone 4 niet bijzonder is omdat alle smartphones er last van hebben.

De video’s verschenen na de persconferentie op de Apple website ter illustratie van het Death Grip verhaal en zijn sinds vandaag weer verdwenen. Op de pagina staat nu alleen een verhaal over het antenne test en design laboratorium. Op de pagina waren video’s te zien van de BlackBerry Bold 9700, de HTC Droid Eris, de Motorola Droid X, de Nokia N97 Mini, de Samsung Omnia II, de iPhone 3GS en de iPhone 4. Op de Nederlandse Apple website zijn de video’s nog wel te zien of hier (PDF) te downloaden maar op Amerikaanse Apple website zijn ze verdwenen.

Het lijkt er dus op dat een of meerdere concurrerende smartphone fabrikanten Apple heeft gedreigd met een rechtszaak of dat de video’s zijn verdwenen door de negatieve reacties op de vergelijking van Apple.

Apple heeft de iPhone 4 antenne voor de release duizenden uren laten testen door 18 wetenschappers en technici. Uit vergelijkingen met andere smartphones kwamen geen noemenswaardige problemen naar voren. Apple heeft 100 miljoen dollar geïnvesteerd in test kamers om de antenne te testen. Daarbij heeft Apple ook field testen gedaan over de hele wereld. In druk bevolkte gebieden, gebieden met een slechte GSM-dekking etc, etc ook uit die testen zijn geen problemen naar voren gekomen. Apple heeft daarnaast de iPhone 4 ook gestest op verschillende netwerken wereldwijd en ook die testen zijn goed verlopen. Er was dus voor de release van de iPhone 4 geen enkele reden om aan te nemen dat het toestel niet goed was.

Helaas blijkt de iPhone 4 antenne toch niet goed te werken. Het probleem is te verhelpen door een hoesje te gebruiken. Wij kunnen met onze iPhone 4 ook het GSM signaal volledig laten wegvallen. Dat hoeft niet eens met een Death Grip maar het aanraken van de antenne is genoeg om de Geen Service melding te krijgen.

Bron: TechCrunch