Dag Apple Care! Apple geeft zelf aan dat een iPhone of Apple Watch 3 jaar mee zou moeten gaan en een Mac 4 jaar

Er is in Nederland altijd gedoe geweest over de garantie die Apple geeft op haar producten. Het was altijd 1 jaar maar als je aanspraak wil maken op op de Nederlandse consumentenwetgeving geeft Apple inmiddels meer garantie als je bij Apple zelf koopt. Als je bijvoorbeeld bij een Apple Reseller een Apple product koopt dan stuurt Apple je na 1 jaar terug naar de verkoper en moet je het daar maar zien te regelen. Als je meer garantie wil via Apple dan kan je Apple Care kopen om een langere garantietermijn te krijgen. Een sigaar uit eigen doos waar nog steeds veel consumenten intrappen. Volgens ons koop je zekerheid waar je al recht op hebt. Maar er is meer….
Apple Store Den Haag
Maarten Braun heeft op de website Webwinkelrecht een aardig artikel geschreven hoe Apple zichzelf in haar of zijn voet schiet door de bekendmaking van de levensduur van Apple producten. Zoals je weet is Apple helemaal hip en hot met haar milieubeleid en in de publicaties daarover geven ze wellicht net iets teveel aan op het gebied van garantie. In de publicatie over het milieubeleid geeft Apple aan hoe lang producten mee zouden moeten gaan. In Nederland noemen we dat de levensduur van producten en daaraan zou je ook de wettelijke garantie kunnen koppelen.
MM AAPL 020
Volgens de levensduurclaim van Apple moeten kleine producten, zoals iPhones en Apple Watches drie jaar meegaan en MacBooks 4 jaar. Maar waarom geeft Apple zelf dan maar 1 jaar garantie? Juridisch klopt dit niet en zou je door Apple op het artikel te wijzen een langere garantie kunnen afdwingen. De verkoop van Apple Care was al niet zuiver maar komt door de publicatie van Apple zelf nu nog meer onder vuur te liggen. De publicatie van Apple heeft in ieder geval direct gevolgen voor verkopers van Apple-producten en dat heeft de website Webwinkelrecht goed gevonden maar ook Jos die ons op het artikel wees.
mm AAPL 020 2