Apple geeft verklaring over opslag van locatiegegevens

Apple verstuurde zojuist een persbericht met een aantal verklaringen over de opslag van locatiegegevens. Vorige week bleek dat de langdurige opslag van de locatiegegevens een bug is in de iOS 4.x.x. firmware van de iPhone en Apple bevestigt dat in het het persbericht. Apple geeft ook aan dat ze de locatiegegevens niet misbruiken en dat een software update de langdurige opslag van locaties zal verhelpen. De opslag van de gegevens in het Consolidated.db bestand worden na de update voorzien van data encryptie en kan desgewenst ook worden uitgeschakeld  via het locatie gegevens menu.

Opmerkelijk is wel dat de database volgens Apple geen gegevens bevat van de iPhone van een gebruiker maar anonieme data die afkomstig is van andere iPhone gebruikers. Met deze data kan een iPhone sneller een locatie bepalen via WiFi netwerken of zendmasten van telecomproviders.

“The iPhone is not logging your location. Rather, it’s maintaining a database of Wi-Fi hotspots and cell towers around your current location, some of which may be located more than one hundred miles away from your iPhone, to help your iPhone rapidly and accurately calculate its location when requested”.