Apple geeft verklaring over ontvangstproblemen iPhone 4

Apple heeft vanmiddag een brief gepubliceerd op de website waarin ze aan eigenaren van de iPhone 4 uitleggen dat ze na de klachten over het slechte netwerk ontvangst van de iPhone 4 zijn gestart met een onderzoek. Daaruit blijkt dat de weergave van het ontvangst op het display van de iPhone 4 niet goed is. De terugval van de streepjes is volgens Apple geen goede weergave. Als de iPhone 4 de maximale 5 streepjes toont zouden het er in de meeste gevallen eigenlijk 3 moeten zijn. Apple gaat deze weergave aanpassen via een software update zodat de iPhone 4 gebruikers een betrouwbare weergave hebben van het ontvangst. Mensen die nu een verlies zien van 5 streepjes naar 1 streepje ontvangst zitten volgens Apple in een gebied waar het netwerk ontvangst al slecht was.

Aan het ontvangst van het signaal kan Apple volgens de verklaring weinig doen dus als je nu al de “geen Service” melding krijgt bij het vastpakken van je iPhone aan de linkerkant zal de software update die over een paar weken verschijnt weinig oplossen. Volgens de verklaring is de antenne in de iPhone 4 de beste die ooit in een iPhone heeft gezeten.

We have gone back to our labs and retested everything, and the results are the same— the iPhone 4’s wireless performance is the best we have ever shipped. For the vast majority of users who have not been troubled by this issue, this software update will only make your bars more accurate. For those who have had concerns, we apologize for any anxiety we may have caused.

Apple geeft in de verklaring nogmaals uitleg dat het wegvallen van het signaal normaal is. Bij het vasthouden van elke mobiele telefoon verlies je 1 of meer streepjes. Amerikanen kunnen binnen 30 dagen hun iPhone 4 nog retourneren als ze niet tevreden zijn over het toestel.

Volgens de verklaring klopt de weergave van het signaal al niet sinds het verschijnen van de eerste generatie iPhone. De software update die over enkele weken verschijnt zal daarom ook de weergave van het netwerk signaal op de iPhone 3G en 3GS verbeteren.