Apple geeft afgeslankte iOS 9 software update vrij waarmee je accu minimaal een uur langer meegaat

Apple gaf aan het begin van de avond de iOS 9 software update vrij. De update brengt een aantal interessante verbeteringen voor eigenaren vanaf de iPad 2, iPad mini en de iPhone 4S. Installeren kan via Instellingen menu door vervolgens Algemeen en Software-update te kiezen. Na de update is je iPhone of iPad slimmer en proactiever dankzij de verbeterde zoekfuncties en Siri is nog slimmer geworden.

Door nieuwe multitaskingfuncties kan je op een iPad nu twee apps tegelijk gebruiken door ze naast elkaar weer te geven of door de nieuwe beeld-in-beeldfunctie te gebruiken. Standaard apps zijn beter geworden met o.a. gedetailleerde reisinformatie voor het OV in Kaarten. Dat werkt nog niet overal zoals in Delft wat blijkbaar nog achtergebleven gebied is voor Apple.
delft
Apple heeft het iOS 9 besturingsysteem ook beter gemaakt waardoor de software zuiniger omgaat met energie. Hierdoor gaat de batterij al gauw een uur langer mee en deze tijd kan je via nog meer verlengen via de energiebespaarmodus onder Instellingen, Batterij.
bat
Apple heeft daarnaast de beveiliging van de software vergroot door wat nare kwetsbaarheden te dichten. Mocht je nog niet overtuigd zijn dan kunnen we je ook melden dat de iOS 9 update voor de iPhone 6 is afgeslankt van 4,6GB naar zo’n 1,2 gigabyte. Na de update hou je dus ook nog eens 3,4GB aan extra opslagcapaciteit over en op een iPhone 5 of 5c nog meer. Meer over de nieuwe functies van iOs 9 kan je hier lezen.
ios9