Apple gaat volgend jaar (slechts) 24 miljoen Apple watches verkopen

Cyber Monday is de maandag na Thanksgiving en traditioneel ook een nieuwsluwe dag. Wij zagen vandaag ook niemand die gebruik maakte van dat moment en sluiten de maandag af met een bericht van de analisten van UBS. De Zwitserse bank met hoofdkantoren in Zürich en Bazel onderzocht onder 4000 respondenten in 4 verschillende landen (China, Italië, Verenigde Staten en het Verenigd Koninrijk) of zij de Apple Watch volgend jaar gaan kopen. Ter vergelijking Maurice de Hond doet zijn onderzoeken met gemiddeld 3000 respondenten waarvan vaak slechts de helft aan meedoet. Die uitslag noemt men representatief.

Slechts 10% van de deelnemers aan het onderzoek denkt dat ze volgend jaar een smartwatch gaan kopen. Daaruit maken de analisten op dat Apple in de eerste 9 tot 12maanden na de lancering van de Apple Watch er 24 miljoen stuks gaat verkopen. Ze doen die voorspelling aan de hand van de uitkomst van het onderzoek en de 240 miljoen iPhones die eind 2015 in omloop zijn.

Wij maken uit het onderzoek vooral op dat Apple volgend jaar nog flink aan de slag moet om het slimme horloge goed in de markt te zetten. Vooralsnog zien veel consumenten het nut en de noodzaak er nog niet van in. Apple heeft wat dat betreft nog tijd genoeg want de Apple Watch komt pas in het voorjaar van 2015 op de markt. Tegen die tijd wil iedereen ineens zo’n slim en hip horloge van Apple voorspellen we.

Opvallend is wel dat  Apple CEO Tim Cook onlangs liet weten dat Apple volgend jaar niet bekend gaat maken hoeveel exemplaren er van Apple’s slimme horloge over de toonbank gaan.
apple watch