Apple gaat Looxcie HD POV camera verkopen

Apple verkoopt sinds kort de GoPro Hero3 niet alleen in de Apple Stores maar ook online. De POV camera’s van GoPro krijgen binnenkort concurrentie op de plank in de Apple Store want Apple gaat ook de Looxcie HD camera verkopen.

looxhd

Volgens Cnet heeft Apple een deal gesloten met Looxcie om hun producten ook via Apple te verkopen in Europa. Looxcie is daarmee op de Europese POV camera markt onder Apple fans binnenkort een “bekend” merk. Slim maar dat schept ook verwachtingen van Looxcie omdat je voor hetzelfde geld ook een betere GoPro koopt. De verkoop van de Looxcie HD in Europa begint op 23 januari al via de Online Apple Stores.

De Looxcie HD kan je via Bluetooth verbinden met een iPhone of een iPad om live video te streamen maar je kan je iDevice ook gebruiken voor opslag. Net als bij de GoPro zit er bij de Looxcie camera ook een gratis iPhone app waarmee je live video kan delen met vrienden en familie via 3G, 4G of Wi-Fi. Grappig detail van de Looxcie app is dat je live video ook kan delen met de camera van je iPhone zonder dat je een Looxcie camera bezit, en ja dat kan natuurlijk ook via FaceTime. Tot zover de minst aantrekkelijke optie van de camera die op papier best aardige features heeft alleen kent bijna niemand de camera.

looxcie app

De technische specificaties van de  Looxcie HD zijn niet slecht en de video’s op het YouTube kanaal van het bedrijf zien er veelbelovend uit.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Rorr4GIHwJg’]

Tot slot de technische specificaties van de Looxcie HD:

  • Full HD tot 1080p en 30 fps of 720p met 60 fps
  • streamen van live video gaat met een maximale resolutie van 480p
  • tegelijkertijd opnemen en streamen
  • Ingebouwde Wi-Fi mogelijkheden
  • Weer bestendig en in vrijwel elk klimaat te gebruiken
  • Oplaadbare accu die ook te vervangen is
  • Opname op microSDHC kaartjes tot 32GB (Class 10)

De Looxcie HD kost in de Verenigde Staten $329.99 Het dollarteken kan je vanaf 23 januari wijzigen in een euroteken. De Looxcie HD is daarmee ook zo’n € 80 duurder dan het instapmodel (White Edition €250) van GoPro die wat ons betreft toch iets betere specificaties heeft dan de Looxcie HD. Voor iets meer geld (€350) koop je een GoPro Hero3 Silver Edition die de Looxcie HD ruim overtreft qua specificaties.