Apple gaat eerste helft van 2011 maar liefst 4 nieuwe MacBook Pro’s lanceren

Digitimes heeft een bericht dat Apple in de eerste helft van 2011 de MacBook Pro’s gaat voorzien van een grote update. Er komen volgend jaar maar liefst 4 nieuwe MacBook Pro’s op de markt met een geheel nieuw design. Als je kijkt naar de nieuwe MacBook Air kan je een aantal van die vernieuwingen die de Pro’s volgend jaar krijgen al min of meer raden. Flash opslag, dunner, sneller, goedkoper en waarschijnlijk geen optische drive meer in één of meerdere modellen.

Op dit moment zijn er 3 MacBook Pro’s te koop in een 13, 15 en een 17-inch uitvoering. We zijn benieuwd hoe de nieuwe MacBook Pro’s eruit gaan zien en natuurlijk naar de technische specificaties. Wat Apple gaat doen met een vierde model is op dit moment nog niet duidelijk maar het zou ons niet verbazen als er een 11-inch MacBook Pro op de markt komt.

De verwachting is dat Apple door de lancering van de nieuwe modellen 30 tot 40% meer MacBook Pro’s gaat verkopen en dat is ook een indicatie dat de Pro’s goedkoper worden.

Volgens leveranciers van componenten werkt Apple ook aan een nieuwe iMac-lijn. De iMac zal goedkoper worden en krijgt een nieuw beeldscherm. 2010 was het jaar van de iPad en de MacBook Air en 2011 lijkt het jaar te gaan worden van de nieuwe MacBook Pro’s, iMac’s en natuurlijk een nieuwe iPad en de iPhone 5.