Apple gaat donderdag ook nieuwe iPad mini met Retina display en Touch ID introduceren

Via het doorgaans goed geïnformeerde blog Mac Otakara bereikt ons het bericht dat Apple op het special event van aanstaande donderdag ook een  nieuwe iPad mini met Retina display gaat introduceren. Op een “iPad Event” ligt dat natuurlijk voor de hand maar over de volgende generatie iPad mini was nog nauwelijks iets uitgelekt. Ditmaal ook maar er staat wel dat de mini nu ook een biometrische Touch ID sensor krijgt.

Het exterieur van de tablet zal vermoedelijk ook wijzigen omdat Apple het design en de kleuren van de Smart Case heeft aangepast en de  Smart Cover lineup wijkt ook af ten opzichte van het huidige aanbod. Hieronder zie je de visie van Martin Hajek en die zou best wel eens kunnen kloppen. Van links naar rechts zie je de nieuwe iPad Air, iPad mini, iPhone 6 Plus en de iPhone 6.

Naast de vernieuwde iPad mini gaat Apple ook een nieuwe iPad Air introduceren. Qua software zien we OS X Yosemite en iOS 8.1 en zoals we vorige week al schreven komt er nog geen 12 inch MacBook Air met Retina display maar vermoedelijk wel een nieuwe iMac en een Mac mini.

hajek