Apple gaat binnenkort de iPhone 4S met ARM Cortex-A9 processor en 8 megapixel camera introduceren

Volgens de website Macotakara gaat Apple binnenkort, mogelijk al volgende week maandag tijdens het WWDC een iPhone 4S introduceren met een ARM Cortex-A9 processor en een 8 megapixel camera. De ARM Cortex-A9 is de officiële naam voor de A5 processor die nu ook al in de iPad 2 zit. Verschil is alleen dat Macotakara niet zeker weet of de iPhone 4S ook voorzien is van een A5 dual core chip. De iPad 2 heeft dat wel. Vorige maand bleek al uit het geruchten circuit dat game ontwikkelaars al aan het testen zijn met een “opgevoerde”  iPhone 4 die voorzien is van een A5 chip en daaruit kan je opmaken dat de iPhone 4S een dual-core processor aan boord zal hebben.

De iPhone 4S zal voorzien worden van een geïntegreerde e-SIM simkaart en daar worden telecomproviders niet blij van. Eerder waarschuwden de providers Apple dat ze prijzen van abonnementen zouden verhogen als Apple kiest voor een geïntegreerde simkaart omdat ze dan alleen nog maar abonnementen kunnen verkopen.

Vorig jaar verschenen er al geruchten dat Apple plannen had om in Europa geen gebruik meer te maken van een simkaart in de volgende generatie iPhone. Voordeel voor de consument is dat je na aankoop van een iPhone thuis elk gewenst abonnement online via iTunes kan activeren op de iPhone. De procedure is vergelijkbaar met de allereerste iPhone die alleen op het AT&T netwerk geactiveerd kon worden. Na aankoop van de iPhone konden Amerikanen thuis een AT&T abonnement afsluiten. Telecomproviders waren destijds niet blij met de plannen van Apple. Of het waar is valt te betwijfelen omdat onlangs een gerucht verscheen dat Apple werkt aan een nieuwe kleinere simkaart voor de iPhone en dat verhaal bevestigde een Franse CEO van Orange enkele dagen daarna.

Volgens het bericht krijgen we dit jaar een verbeterde iPhone 4, de iPhone 4S en krijgen we volgend jaar in het voorjaar pas de iPhone 5 te zien.