Apple gaat antenne probleem iPhone 4 (nog) niet oplossen

Uit een uitgelekt document wat AppleCare medewerkers moeten gebruiken om klagende consumenten te overtuigen dat er niets aan de hand is met het netwerk ontvangst van hun iPhone 4, blijkt dat Apple het antenne probleem voorlopig niet gaat oplossen met een software update. Een gratis bumper om het ontvangst probleem van de iPhone 4 te verhelpen zit er ook niet in.

Hiermee lijkt het antenne probleem uit te lopen op een fiasco. In het document staat dat de iPhone 4 een betere antenne heeft dan de iPhone 3GS en dat alle mobiele telefoons last hebben van verlies van GSM ontvangst bij het vasthouden van het antenne gedeelte van het toestel. Als je ontvangst problemen hebt met een iPhone 4 moet je volgens het document de iPhone 4 niet aan de linkerkant vasthouden op het punt waar de metalen strip onderbroken wordt. Tot slot staat er dat je bij het ontvangst probleem geen gebruik kan maken van garantie en dat er geen gratis bumpers mogen worden weggegeven om het probleem op te lossen:

1. Keep all of the positioning statements in the BN handy – your tone when delivering this information is important.

a. The iPhone 4’s wireless performance is the best we have ever shipped. Our testing shows that iPhone 4’s overall antenna performance is better than iPhone 3GS.

b. Gripping almost any mobile phone in certain places will reduce its reception. This is true of the iPhone 4, the iPhone 3GS, and many other phones we have tested. It is a fact of life in the wireless world.

c. If you are experiencing this on your iPhone 3GS, avoid covering the bottom-right side with your hand.

d. If you are experiencing this on your iPhone 4, avoid covering the black strip in the lower-left corner of the metal band.

e. The use of a case or Bumper that is made out of rubber or plastic may improve wireless performance by keeping your hand from directly covering these areas.2. Do not perform warranty service. Use the positioning above for any customer questions or concerns.

3. Don’t forget YOU STILL NEED to probe and troubleshoot. If a customer calls about their reception while the phone is sitting on a table (not being held) it is not the metal band.

4. ONLY escalate if the issue exists when the phone is not held AND you cannot resolve it.

5. We ARE NOT appeasing customers with free bumpers – DON’T promise a free bumper to customers

Hiermee lijkt Apple nogmaals te willen verkondigen dat er niets aan de hand is met de antenne van de iPhone 4 maar dat je het toestel anders moet vasthouden. Wij hadden ook niet verwacht dat Apple zou gaan toegeven dat er een ontwerp fout in de iPhone 4 zit maar we hadden deze week op zijn minst een software update verwacht om het probleem te verhelpen. De bovenstaande handleiding voor de AppleCare medewerkers zou ook een tussenstap kunnen zijn totdat de iOS 4.0.1 software update verschijnt. Laten we hopen op het laatste maar we vrezen voorlopig het ergste.

Bron: BGR