Apple gaat 3G antenne achter Apple logo plaatsen van toekomstige iPhone

MacBook Pro’s en iPads hebben al enige tijd de antennes voor WiFi achter het plastic Apple logo omdat het metaal waarvan ze zijn gemaakt, interferentie veroorzaakt waardoor het draadloze signaal verzwakt of wegvalt. Vandaag dook een patent op waaruit blijkt dat de volgende generatie iPhone wel eens een antenne achter het Apple logo kan krijgen.

Aangezien de antenne van de iPhone 4 een design fout heeft waardoor je er alleen goed mee kan werken als je een hoesje gebruikt moet Apple met de volgende generatie iPhone wel met een goede oplossing komen. Die is nu gevonden door de 3G antenne achter het Apple logo te plaatsen van de “iPhone 5”. In het patent staat ook een verwijzing naar “telephonic” MacBooks. Dat is ook goed nieuws want dat zou betekenen dat toekomstige MacBooks van Apple ook eindelijk 3G aan boord krijgen.

Het patent heeft de titel “logo antenna” en is het eerste tastbare bewijs dat Apple alles op alles zet om de volgende generatie iPhone te voorzien van een goede werkende antenne. Hopelijk gaat het Apple logo ook nog licht geven….