Apple Event is over één week maar waar blijven de uitnodigingen….

Volgens de Wall Street Journal gaat Apple volgende week dinsdag op 4 oktober een iPhone Media Event houden. Als die informatie klopt dan zal Apple vandaag of uiterlijk morgen een uitnodiging de deur uit doen voor het iPhone event voor de media wat ditmaal gehouden zal worden op de campus in Cupertino. Naast de introductie van iOS 5 zien we dan ook de volgende generatie iPhone en wellicht een nieuwe (witte) iPod touch.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=LLJIef-e-7g’]

Afgezien van de uitnodigingen zal Apple een dezer dagen ook een Gold Master update vrij moeten geven van iOS 5 voor software ontwikkelaars. Telecom providers en software ontwikkelaars kunnen tot 5 oktober bij Apple aangeven of zij problemen hebben ondervonden met de Gold Master. Wij vinden iOS 5 al redelijk stabiel maar in de Gold Master kunnen nog problemen opduiken waardoor er een tweede release nodig kan zijn van de uiteindelijke firmware. De Gold Master zal ook op de volgende generatie iPhone komen te staan en tot de final release van die Gold Master zullen er nog weinig iPhones verscheept worden vanuit China.

Apple medewerkers in de Verenigde Staten mogen volgens een gerucht in de tweede week van oktober geen verlof opnemen. Als alles goed gaat met de iOS 5 Gold Master verschijnt de iPhone, iPad en iPod touch firmware op 10 oktober en op vrijdag 14 oktober start de verkoop van de volgende generatie iPhone. Niet alleen in de Verenigde Staten maar vermoedelijk ook meteen in  het Verenigd Koninkrijk want Engelse medewerkers van Apple Stores mogen in het weekend van 14 oktober ook geen verlof opnemen.

Vodafone Australie is inmiddels al begonnen met de promotie van de smartphone van het jaar en dat is vast geen Android toestel….