Apple: Er komt geen 7 inch iPad omdat het een bizar product is

Na de presentatie van de kwartaalcijfers gaf Apple aandeelhouders nog de gelegenheid om een aantal vragen te stellen aan Peter Oppenheimer en Tim Cook. Die vragen leveren traditioneel het leukste nieuws op. De heren gaven wel aan dat ze niets los willen laten over toekomstige Apple producten maar dat ze wel bezig zijn om de kosten voor de productie van nieuwe Apple producten te verlagen. Dat zou er op termijn toe kunnen leiden dat de toekomstige iPad goedkoper zal worden. Eerder was dat al bij de introductie van de nieuwe MacBook Airs het geval.

De nieuwe MacBook Air is een succes en was voor een groot deel verantwoordelijk voor de stijging van het aantal mobiele Macs. De MacBook Air zou dit jaar nog wel eens een groter 15 inch broertje kunnen krijgen…

It was a phenomenal part of our growth during the quarter. The customers love it…they love the thinness, the precision, the instant-on, etc. We’re really happy with it as a starting block. We’ve only been shipping it for less than 90 days, so we’re just getting going.

Tim Cook benadrukte nogmaals dat Apple geen 7 inch iPad gaat maken, het zou een opgepimpte smartphone zijn, een bizar product. Ook over de concurrentie is Cook niet onder de indruk:

“Leg maar eens een iPad naast een Android en een Windows tablet, dan zal je zien dat de meerderheid kiest voor een iPad. De volgende generatie Android tablets worden nog steeds niet verkocht, de specificaties zijn onduidelijk, niemand weet de prijs en de timing is niet goed en daardoor zullen ze als sneeuw voor de zon weer verdwijnen”.

Het klinkt arrogant maar Apple had in 2010 al zo’n 90% van de tablet markt in handen.

88% van de Fortune top 100 gebruikt een Apple product en 60% van de medewerkers van de Financial Times Europe test of gebruikt een iPhone. van de Fortune 500 gebruikt een groot deel van de medewerkers van Wells Fargo, Dupont, Staples, Starbucks een iPhone. Meer dan 80% van de Fortune 500 werkt al met of denkt na over het gebruik van een iPad.