Apple eist importverbod Samsung Galaxy Tab en Galaxy S smartphone in Nederland

Dat Apple copycat Samsung ging aanpakken was inmiddels duidelijk maar dat je in Nederland binnenkort waarschijnlijk geen Samsung Galaxy Tab of Galaxy S smartphone kan kopen is nieuw. Apple eist via twee kort gedingen een importverbod op Samsung producten in Nederland. In Australië heeft Apple de import van de Galaxy Tab 10.1 ook al weten te blokkeren en in Duitsland is de verkoop van de Galaxy Tab ook via de rechtbank stop gezet. De kans dat dit in Nederland ook gaat gebeuren is daardoor vrij groot.

De zittingen vinden morgen en donderdag plaats in de rechtbank te Den Haag. Morgen eist Apple een importverbod op de Galaxy Tab tablet van Samsung en donderdag zijn de iPhone kopieën aan de beurt.

Samsung trekt zich er vooralsnog weinig van aan en gaat gewoon verder met de distributie van de iPhone en de iPad kopieën:

“Samsung is van mening dat er geen wettelijke basis is voor deze stelling. We zullen onze klanten en distributeurs blijven bedienen en de verkoop van Samsung producten zal gecontinueerd worden.”

Dat Steve Jobs boos is op Samsung bleek wel tijdens de lancering van de iPad 2 toen hij het bedrijf als copycats bestempelde in zijn keynote. Samsung kopieerde niet alleen de iPhone 3GS maar ook deels de iPad en onlangs zagen we nog een kopie van de MacBook Air. Apple klaagt Samsung aan vanwege de gelijkenis van de iPhone 3GS en de Galaxy S omdat Samsung patenten schendt die van Apple zijn. Naast de schending van de iPhone patenten klaagde Apple Samsung ook onlangs al aan vanwege het kopiëren van iPad hardware, uiterlijk, de interface en zelfs de verpakking van de Samsung tablets.