Apple denkt dat er geen markt meer is voor de iPad mini

In oktober kreeg de iPad Air een behoorlijke update maar de iPad mini 3 is slechts voorzien van Touch ID maar wel € 100 duurder geworden dan zijn voorganger. Daar maak je bij consumenten geen vrienden mee. Volgens geruchten heeft Apple dat gedaan omdat de populariteit van de grote 9.7-inch iPad Air daalt en als je als consument ziet dat je voor slechts €99 meer een iPad Air 2 kan kopen die een stuk sneller is door een A8X processor en ook nog eens is voorzien van een betere camera dan is dat natuurlijk een betere keuze.

Inmiddels duikt er een nieuw gerucht op waaruit je kan opmaken dat Apple de 7.9-inch iPad mini vanaf volgend jaar niet meer gaat updaten. Apple wil alle energie stoppen in de productie van de iPad Pro volgens Taiwan’s Economic Daily News.

Als je inmiddels al een 5.5-inch iPhone 6 Plus hebt, heb je ook geen iPad mini meer nodig en dat is volgens insiders ook de hoofdoorzaak dat Apple vanaf volgend jaar stopt met de massaproductie en het uitfaseren van de iPad mini.

Apple’s “iPad Pro” zou begin 2015 worden gelanceerd maar onlangs vernamen we nog dat Apple de productie plannen voor de grotere iPad had uitgesteld vanwege de sterk toenemende vraag naar (iPad mini killer) de iPhone 6 Plus.

retina iPad mini