Apple CEO Tim Cook laat weten dat de iPhone 5c helemaal niet te duur is

Bloomberg Businessweek heeft deze week een cover story met in de hoofdrol Apple CEO Tim Cook, Jonathan Ive en Craig Federighi. In het artikel wat zeer de moeite waard is om te lezen laat Tim cook weten dat Apple nooit de intentie heeft gehad om een goedkope budget iPhone op de markt te brengen.

“We never had an objective to sell a low-cost phone. Our primary objective is to sell a great phone and provide a great experience, and we figured out a way to do it at a lower cost.”

Door geruchten in serieuze media zoals The Wall Street Journal is begin dit jaar toch de indruk ontstaan dat Apple in de herfst een budget iPhone zou gaan lanceren. Apple heeft dat gerucht deze zomer nog proberen te ontkrachten via Pegatron topman Tong Zixian maar dat verhaal heeft bijna niemand opgepikt en een laatste poging vlak voor de lancering via Forbes haalde ook niet veel uit.

De iPhone 5c is vanaf morgen te koop en dat Apple CEO Tim Cook laat weten dat het toestel iets goedkoper is maar geen budget model zal veel mensen weinig interesseren. Potentiële kopers zijn de afgelopen 9 maanden al gehersenspoeld met de komst van een goedkope iPhone en als die dan ineens honderden euro’s boven het vermeende bedrag te koop wordt aangeboden zullen veel kopers afhaken of voor iets meer geld toch voor de iPhone 5s gaan.

Vanaf morgen zijn de iPhone 5c en de iPhone 5s o.a. bij onze oosterburen te koop in een zeer beperkte oplage. Afhankelijk van de vraag in het buitenland kan de verkrijgbaarheid hier in Nederland nog enige maanden duren.

cover