Apple boekt hoogste kwartaalomzet ooit met 37 miljoen iPhones, 15,4 miljoen iPads en 5,2 miljoen Macs

Apple heeft zojuist de financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal van 2012 bekend gemaakt wat eindigde op 31 december. Apple boekte een kwartaalomzet van 46 miljard dollar met een nettowinst van  13 miljard dollar. Apple verkocht  het afgelopen kwartaal 37,04 miljoen iPhones, wat neerkomt op 128 procent groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar. In het voorgaande kwartaal waren het er 17 miljoen. Dit heeft voornamelijk met de release van de iPhone 4S te maken. Veel mensen hebben gewacht op de update van de iPhone 4. Je hoeft geen deskundige te zijn wat de iPhone 5 dit jaar gaat doen qua getallen….

Apple verkocht de afgelopen 4 maanden 15,4 miljoen iPads en dat is een stijging van 111% ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar eerder. Er zijn 5,2 miljoen Macs over de toonbank gegaan en ook dat is een stijging van 26% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

CEO Tim Cook is blij met het resultaat:

“We zijn erg blij met onze uitstekende resultaten en de record verkoop van iPhones, iPads en Macs. Apple’s momentum is ongelooflijk sterk, en we hebben een aantal fantastische nieuwe producten in de pijplijn. “