AP eerste met breaking news op iPhone

Software ontwikkelaars voor de iPhone die meewerken aan het iPhone Developer Program hebben per mail een uitnodiging gekregen om mee te werken om de push notificatie service te testen. Daarvoor hebben ze een code ontvangen om een speciale Associated Press applicatie te downloaden en te installeren. Met de AP applicatie wil Apple een stress test doen om de functionaliteit van de push notificatie service te testen. De test duurt een week en daarna werkt de speciale AP App niet meer. 

1-copy

The Associated Press applicatie werkt volgens testers erg goed en de push notificatie is natuurlijk uitermate geschikt voor een nieuws applicatie. Bij nieuwe berichten kan je instellen of je een piep toontje wil horen, een knipperend icoontje wil zien of een “rondje” in het icoontje van de applicatie met het aantal nieuwe nieuws berichten. Net zoals dat nu ook te zien is bij de e-mail applicatie. 

28

De generale push notificatie repetitie is voor Apple zeer belangrijk omdat ze de service eerder hebben moeten uitstellen. Het is ook nog onduidelijk hoeveel programma’s tegelijkertijd gebruik mogen maken van de nieuwe push notificatie service in de nieuwe iPhone 3.0 firmware die deze zomer uitkomt. Voor software ontwikkelaars is het goed om te zien dat de nieuwe service goed werkt. De ontwikkelaars van iPhone Applicaties voor Twitter zoals Tweetie, Twitterfon en Twitterrific gaan ook gebruik maken van de nieuwe service.

Op de Macworld Expo die eerder dit jaar gehouden is ging een gerucht dat een gebruiker van een iPhone maar een tot twee applicaties tegelijkertijd kan gebruiken die gebruik maken van de push notificatie service.

Screen Captures: Modmyi.com