Antenne probleem iPhone 4 komt door kortsluiting simkaart

Er is een oplossing gevonden voor het antenne probleem van de iPhone 4. De oorzaak zit in de simtray van de iPhone 4 die van metaal is. Het metalen deel van de (micro)sim maakt contact met de simtray en dat is de oorzaak van het wegvallen van het signaal. Doordat de simtray en de Micro Sim contact maken met de metalen rand van de iPhone 4 die fungeert als antenne gaat het mis en valt de verbinding weg.

Het metalen gedeelte van de simkaart is de oorzaak van de problemen en dit is eenvoudig op te lossen door er een stukje plakband op te  plakken. Waarom Apple een metalen simtray gebruikt is onduidelijk. In de iPhone 3GS is de simtray van plastic.

Als je zelf een Micro Simkaart hebt gemaakt is dat hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het wegvallen van het signaal. Doordat alle metalen onderdelen, antenne, Sim en simtray direct met elkaar verbonden zijn ontstaat er “kortsluiting” in het 3G signaal waardoor het wegvalt.

Door een plakbandje op de (bijgeknipte) Micro simkaart te plakken los je het probleem op. Verschillende gebruikers op het forum van MacRumors kunnen bevestigen dat het werkt en hebben geen last meer van het wegvallen van het signaal maar er zijn ook mensen waarbij het niet werkt. Als je zelf een simkaart hebt geknipt dan is het beter om een Micro Sim te halen bij je telecom provider of  gebruik een goede handleiding. Door de plakband oplossing worden de contacten in je iPhone harder ingedrukt als je de simtray in de iPhone plaatst. Hierdoor kunnen de koperen contacten in de iPhone 4 veerkracht verliezen.

Afbeelding via modmyi.com en ook daar bevestigen iPhone 4 gebruikers dat de plakband oplossing werkt.