Angry Birds Rio voor de iPad en iPhone nu in de (Mac) App Store

Het zeer populaire spel Angry Birds dat wereldwijd al meer dan 100 miljoen keer is gedownload heeft weer een nieuwe versie: Angry Birds Rio. Liefhebbers van de Angry birds games op de iPad, iPhone, iPod touch en de Mac  zien na het downloaden een schone versie van Angry Birds Rio zonder vervelende links en reclame.

Vorige week was er enige commotie over de Angry Birds update die ineens voorzien was van hinderlijke reclame terwijl het een betaalde applicatie is. Bij Angry Birds Rio is dat gelukkig (nog) niet het geval.

Angry Birds Rio is gemaakt naar aanleiding van de film Rio die vanaf 15 april te zien is in de bioscoop. In de film gaat een papegaai op zoek naar de liefde van zijn leven in Rio de Janeiro. Meer over de film via deze link. Angry Birds Rio krijgt dit jaar nog enkele updates met nieuwe levels in mei, july, oktober en november zodat je het hele jaar vogeltjes kan schieten in een tropische omgeving.

Het Finse Rovio Mobile, software ontwikkelaar van de Angry Birds spelletjes overweegt zelfs om in de Verenigde Staten een beursgang te maken. Het bedrijf heeft grote ambities en denkt ooit net zo groot te worden als Facebook en Google.

  • Angry Birds HD voor de iPad is te  koop via de App Store voor € 2,39
  • Angry Birds voor de iPhone en iPod touch is te koop via de App Store voor € 0,79
  • Er zijn ook gratis versies voor de iPad en de iPhone
  • De boze vogeltjes zijn ook verkrijgbaar voor de Mac in de Mac App Store voor € 3,99