Android platform sterk in opkomst

Uit onderzoek van ChangeWave onder consumenten die tussen nu en drie maanden de aankoop van een smartphone overwegen blijkt dat het Android platform sterk in opkomst is. 30% van de ondervraagden wil een smartphone die werkt met het Google Android besturingssysteem. Dat is een vervijfvoudiging ten opzichte van het laatste onderzoek, zes maanden geleden. 29% gaat een iPhone kopen, en 13% een Blackberry. Consumenten die een Windows Mobile smartphone of een Palm kopen zijn sterk in de minderheid.

Zes maanden geleden was voor Motorola bijna het einde in zicht, de komst van het Android platform is de redding. De populariteit van de Droid laat het aandeel van de consumenten die een Droid gaat kopen stijgen van 1 naar 16%. HTC, fabrikant van de Google Nexus One zag het aandeel toekomstige kopers met 3% stijgen. De BlackBerry is met 38% nog steeds populairder dan de iPhone die op dit moment 33% aandeel heeft in het ChangeWave onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt wederom dat iPhone gebruikers het meest tevreden zijn over hun toestel. Het aandeel tevereden gebruikers steeg met 3 punten tot 77%.

Bron: Apple 2.0 Fortune