Android pakt 12% van het Amerikaanse iPhone marktaandeel

Het eerste kwartaal van van dit jaar is het Amerikaanse smartphone aandeel van Apple ingestort met 12% ten gunste van het marktaandeel Android. Volgens peilingen van de NPD Group is het Android marktaandeel op dit moment 61%. Tijdens de laatste peiling was dit nog 49%. De stijging van 12% komt bij Apple vandaan want de verkoop van iOS smartphones daalde met 12% tot 29%. In december 2011 was het nog 41%.

Vreemd is het niet want iOS gebruikers wachten nu al bijna 2 jaar op de iPhone 5. De minimale update die in oktober 2011 verscheen in de vorm van de iPhone 4S heeft blijkbaar niet veel Amerikaanse smartphone kopers in het nieuwe jaar kunnen overhalen om een iPhone te kopen.

Uit de onderstaande gegevens blijkt ook dat het Windows Phone marktaandeel net als in Nederland met 0,7% niet is gestegen en dat het BlackBerry aandeel nog steeds op 5% staat. iOS en Android hebben samen 90% van de Amerikaanse smartphone markt in handen maar Apple moet wel redelijk snel over de brug komen met een nieuwe iPhone want anders zal het marktaandeel nog verder dalen.