Anarchie in Foxconn fabriek?

Volgens een schatting van de Wall Street Journal zijn er alleen al in China sinds de introductie van de iPhone in 2007 zo’n 2 miljoen iPhones in omloop die van de vrachtwagen zijn gevallen en uit de Foxconn fabriek zijn verdwenen. Vorige week verscheen er ook een verhaal van een tiener in de VS die originele witte iPhone 4 onderdelen verkoopt die hij inkoopt via medewerkers van de Foxconn fabriek waar Apple de iPhone 4 laat produceren. Foxconn ontkent dat de onderdelen afkomstig zijn uit de fabriek maar kan nu ook aan Apple gaan uitleggen waar de partij witte iPhones 4 vandaan komt die te koop worden aangeboden via Chinese websites.

De Chinese website¬†Giz-China heeft foto’s gepubliceerd van een witte iPhone 4 met de tekst op de achterkant van de doos: “for internal use only.” Ze zijn te koop in China en het gaat waarschijnlijk om een partij test exemplaren van de witte iPhone 4.

De foto’s zien er een stuk betrouwbaarder uit dan de foto’s die eerder verschenen van de witte iPhone 4. Ze zijn te koop vanaf 5500 Yuan en dat is zo’n $828 maar ook al gespot voor 8000 Yuan ($1204). Zo’n bedrag ga je niet betalen voor een nep iPhone in China vandaar dat we er zeker zijn dat de aangeboden witte iPhones 4 echt zijn.

Chinezen die er een op de kop hebben kunnen tikken hebben in ieder geval een bijzonder exemplaar want het is vrij onwaarschijnlijk dat Apple nog een witte versie van de iPhone 4 gaat uitbrengen. Wellicht een witte iPhone 5 over een maandje of 7.