Analisten blijven goed in het recyclen van iPhone geruchten

Analist Gene Munster van Piper Jaffray heeft een aardige track record als het om het voorspellen van Apple producten gaat. Zo voorspelt hij al jaren dat Apple met een Apple televisie op de markt komt, alleen komt die steeds niet. Wij hebben er nog nooit over geschreven en dat is niet voor niets. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet zo is maar sommige voorspellingen zijn nu eenmaal erg prematuur.

Toch heeft Munster ook goede bronnen bij Apple en hopelijk heeft hij het gerucht over de release van de iPhone 5S ditmaal niet van de personen die hem het Apple televisie gerucht hebben aangesmeerd.

Volgens Munster verschijnt de iPhone 5S al in juni en de goedkope iPhone komt in september op de markt. Munster weet ook te melden dat de iPhone 5S voorzien is van een snellere processor, een betere camera en dat de nieuwe smartphone van Apple voorzien is van een NFC chip voor draadloze betaalmogelijkheden. De biometrische HOME knop is een optie maar Munster denkt dat we die nieuwe functie pas in de iPhone 6 zullen aantreffen.

Als Munster de bovenstaande informatie een paar weken geleden had gemeld dan was het nieuwswaardig geweest maar het zijn allemaal geruchten die we al eerder voorbij hebben zien komen. KGI Securities analist Ming-Chi Kuo voorspelde in januari al dat de iPhone 5S vanaf juni of juli te koop zal zijn en dat er rond die tijd ook een goedkope iPhone opende markt zal verschijnen.

20130326-213428.jpg