Analist van grootste financiële dienstverlener ter wereld zegt dat verkoop van iPhones met 6% gaat afnemen in 2016

Morgan Stanley is niet alleen één van de grootste financiële dienstverleners ter wereld, het bedrijf geeft ook adviezen aan aandeelhouders over het aandeel Apple. Analist Katy Huberty van Morgan Stanley kwam gisteren met het verassende nieuws dat de verkoop van iPhones in het fiscale jaar 2016 zal afnemen met 6%.
aaple iPhone 2016
Hierboven zie je de verkoop van de iPhone, een stabiele stijgende lijn die als we Huberty mogen geloven dit jaar gaat instorten. Er staat dat Apple in 2016 maar liefst 13,2 miljoen minder iPhones gaat verkopen ten opzichte van 2015. Wij kunnen het ons niet voorstellen om dat Apple dit jaar ook de iPhone 7 gaat introduceren. Als Apple dat goed doet met een vernieuwend design dan voorspellen wij eerder een stijging in het aantal verkochte iPhones.

Vorig jaar voorspelde Morgan Stanley nog dat Apple dit jaar 247 zou gaan verkopen, dat lijkt ons een reëlere weergave. Toch zijn er meer analisten die verwachten dat Apple het verkoopaantal van 231.2 miljoen iPhones in 2015 niet meer gaat evenaren. Wij denken dat het kan, en analisten zijn net zo als het weer, morgen komt er weer zon.