Analist stelt prognose Apple Watch verkoop bij omdat de vraag enorm afneemt

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo gaf vandaag een waarschuwing voor investeerders in het aandeel Apple. Volgens Kuo neemt de vraag naar de Apple Watch af waardoor hij zijn eerdere schatting van het aantal verscheepte Apple Watches in het derde kwartaal van 2015 met 20 tot 30% naar beneden moet bijstellen. 

Kuo verwacht nu dat Apple 5-6 miljoen Apple Watches minder gaat verschepen in het derde kwartaal. Eerder dacht hij dat Apple dit jaar 20-30 miljoen units zou verkopen. Dat aantal in nu bijgesteld tot 15 miljoen Apple Watches.  

Uit de notitie van Kuo blijkt ook dat 80% van de Apple Watch bestellingen die Apple ontvangt voor de 42mm Apple Watch is. Daaruit zou je kunnen opmaken dat het vooral een speeltje voor mannen is. 

Aan de Apple Watch valt nog veel te verbeteren en er zijn ook nog nauwelijks killer apps. Het onhandige digitale kroontje, de beperkte accuduur en de stroperige interface schijnen ook niet mee te helpen aan de verkoop. Daarbij zien veel potentiële kopers ook het nut niet van een Apple Watch.